top of page
Zoeken
  • Kurt P

De wmfwd openingsrit - verslag vanop de fiets


Zondag 13 oktober, iets rond 9u30 's morgens. Het moving forward team verzamelt aan de poort van 't Gaverhopke voor de start van wat heet 'de warmste move forward'. De eerste officiële kilometers zullen zo meteen gereden worden ten voordele van de Branding/WAAK.

Startpunt van de rit: de ingangspoort van 't Gaverhopke.

De openingsrit werd aanvankelijk een weekje uitgesteld vanwege te barre weersomstandigheden. Uiteindelijk een goede zaak want nu scheen er een heerlijk zonnetje. Het zag er dus veelbelovend uit.

Vanuit Waregem reden we eerst richting Deerlijk, waarna het zuidwaarts ging, recht tegen een ferme bries in. Zelfs met een relatief vlak terrein was het bij momenten stevig duwen gedurende de volgende 25 kilometer. Die zouden dus hard werken worden.


In Moen ging de rit verder langs het kanaal tot Bossuit. Daar het jaagpad op langs de Schelde tot Helkijn. Maar in het zicht van de kerktoren van Helkijn sneuvelde de achterband van Anthony. Dus even een verplichte pauze nemen om dat gaatje te dichten.


4 specialisten-lekke-band-vervangen in actie!

Het wegdek was ook hier en daar nog flink nat van de regen van de nacht ervoor en dus was het ook wel oppassen geblazen om in een bocht niet plotseling weg te schuiven.


Eenmaal terug op weg was het nog een laatste stukje afzien tegen de wind in tot Celles, het meest zuidelijke punt van de rit.

Maar vanaf Celles kon het niet meer stuk. Gedragen op de wind ging de gemiddelde snelheid een flink stuk omhoog en onze groep bestond opeens uit enkel nog herboren Flandriens :-).


Helemaal op het eind was er zelfs een stuk waar even de 50km/u werd overschreden (51,8km/u om precies te zijn!). En zo arriveerde iedereen netjes op tijd op het aperitief, wat toch ook een belangrijke doelstelling moet geweest zijn (zij het dan wel geen officiële ;-)).

Met 6 vertrokken... met 6 ook weer aangekomen. Waar wordt het aperitief geserveerd?

Maar het allerbelangrijkste: met deze rit heeft het team 332 km bijeen gefietst.


In de dagen daarvoor en erna zijn er nog kilometertjes afgelgd geweest door individuele renners. En zo staat de kilometer teller op dit moment op 559 afgelegde kilometers, waarmee nu al een bedrag van 902€ werd opgehaald!!


Ons team moet nu wel weer dringend op zoek naar verse gesponsorde kilometers want de tank staat droog. Bij deze dus een warme oproep aan iedereen die dit leest om in jullie omgeving de boodschap te verspreiden en kilometers te gaan verkopen voor onze vrienden van de Branding!


Binnenkort gaan we weer de fiets op voor een teamrit! We'll keep you posted!


Kurt

29 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page